Om skolan

En skola där du blir sedd

Letar du efter en folkhögskola i Malmö? En skola där du kan vara dig själv? Där du kan räkna med kamratstöd och blir respekterad för den du är? Då har du kommit rätt.

På Kvarnby Folkhögskola är det dina erfarenheter, din kunskapstörst, dina utbildningsbehov och, inte att glömma, dina visioner som styr. Hos oss syns du inte bara, här ska du kunna påverka.

Kvarnby är inte vilken folkhögskola som helst: Vi är vänsterns skola. Det innebär att vi har en ambition och en vilja att förändra världen. Du behöver inte dela våra värderingar, men du ska veta att alla människor är välkomna hos oss – oavsett bakgrund. Kom helt enkelt som du är.

Vi finns i Malmö!

Du hittar oss på tre platser i Malmö :

  • Kvarnbyenheten finns strax utanför Husie. Här har  våra Allmänna kurser, Studiemotiverande folkhögskolekurser (SMF) och Skrivarskolan sin bas. Ta dig till Stenkällan med stadsbuss 5 och sedan vidare till skolan med buss nummer 52.

  • ABA-huset är vår nya filial i närheten av Håkanstorp, inte alltför långt från Värnhem/Kirseberg på väg mot Ringvägen.
    Här kan du läsa SFI, Etableringskurser, studiemotiverande kurser med språkprofil och en yrkeskurs med vård- och omsorgsprofil. Närmaste busshållplatser är Kungsliljan (stadsbuss 6), Industrigatan (stadsbuss 33 ), Håkanstorp (Regionbuss 174) 

  • Serieskolan finns på Kulturhuset Mazetti på Möllevången, dörr till dörr med andra serieverksamheter. Stadsbuss 34 stannar precis utanför byggnaden, regionbussarna som går mellan Värnhem och Södervärn inte många meter bort.

 

Skolan är även ett distanskurscentrum och har kursverksamhet på annat håll än Malmö och Skåne, för närvarande Cienfuegos på Kuba.

Kvarnby Folkhögskola

Kvarnbyvägen 68
212 36 Malmö

Tel: 040-602 87 00
Epost: info@kvarnby.se

ABA-huset

Scheelegatan 7
212 28 Malmö

Tel: 040-602 87 00
Epost: info@kvarnby.se

Serieskolan / Mazetti

Friisgatan 15b
214 21 Malmö

Tel: 040-602 87 00
Epost: info@kvarnby.se