Våra huvudmän

Föreningen bildas

Föreningen bildades hösten 1997 för att rädda skolan efter att Vänsterpartiets partistyrelse hade beslutat att försätta partiets folkhögskolor Kvarnby och Bona i konkurs.

Då bildades en ekonomisk förening för att snabbt kunna samla in de pengar som behövdes för att undvika betalningsproblem. Privatpersoner, de flesta anställda eller medlemmar i Vänsterpartiet eller Ung Vänster, och föreningar investerade små och stora belopp i den nya skolföreningen.

 

Den breda vänsterns skola

Idag är skolans ekonomi långt mer trygg än på den tid då skolföreningen behövdes bildas väldigt snabbt för att samla in pengar. Men att äga en liten del av skolan är fortfarande populär: Kvarnby folkhögskolas ekonomiska förening har hela 182 medlemmar. De flesta är privatpersoner.

Bland våra huvudmän återfinns också 35 föreningar, de flesta av dessa är lokalföreningar och distrikt i Vänsterpartiet och Ung Vänster. Dessutom hör Vänsterns studentförbund, SAC-Syndikalisternas, Syndikalistiska ungdomsförbundets, Socialistiska partiets och Jordens vänners lokalföreningar i Malmö m fl till våra huvudmän. Också ett antal andra föreningar som står oss idémässigt nära stödjer skolan med sitt medlemskap i föreningen. Skolan är med andra ord den breda vänsterns skola.

Ordförande i föreningen är

Mikael Persson.