Svenska för utländska akademiker

Vill du läsa vidare i Sverige?

Funderar du över att läsa på universitet i Sverige? 
I så fall kan det vara så att du behöver behörighet i svenska.

Vi har skapat en kurs som ska ge dig behörighet i svenska som andraspråk och förbereder dig för studier i det svenska högskolesystemtet.

Kursen ges på plats på Kvarnbyvägen 68 i Malmö. Studierna sker på heltid och du får ett intensivt studieprogram som fokuserar på ämnet Svenska som andraspråk.

Intensiv svenska

Dina studier ska förbereda dig väl för vidare studier i det svenska utbildningssystemet och ge dig behörighet i ämnet svenska som andraspråk. Vi kommer att fokusera på ämnet svenska som andraspråk, men i studieprogrammet ingår också pass i svensk samtidshistoria, akademiskt skrivande på svenska samt tema- och projektarbeten.

 

Behörigheter

Målet med kursen är att du ska få behörighet i ämnet svenska som andrasprak på såväl grundläggande osm gymnasial nivå.

Om du skriver in dig efter avslutade SFI-studier kan du räkna med att bli klar med grundlägganda svenska och utöver detta kunna få behörighet i svenska som andraspråk upp till gymnasiets kurs 2. 

Vilka behörigheter du kan få efter ett läsår avgörs av dina individuella studieresulat och beror på utvecklingen av din svenska i tal och skrift. Dina lärare kommer att ha en kontinuerlig dialog med dig om detta. 


Antagning

För att läsa denna kurs måste du vara klar med kurs SFI 3D. Din ansökan måste därför kompletteras med ditt SFI-betyg och gärna också andra dokument som styrker din tidigare utbildning.

Kostnader och studiefinansiering

Kursen ges i en studietakt på 100 procent och berättigar till studiemedel.

Vi tar ut en material- och programavgift på 500 kr/läsår respektive 250kr/vårterminen. 

Avgiften finansierar en del studiematerial och gör att vi inte behöver ta ut särskilda avgifter till gemensamma utflykter etc. Avgiften ska betalas av alla som läser på Kvarnby folkhögskola.

Om du undrar över något är du välkommen att höra av dig till oss. Ring, skriv, mejla eller kom helt enkelt förbi och se för dig själv.