Svenska

SFI på förmiddagen

Kvarnby folkhögskola är en liten skola där du lätt får kontakt med alla. Hos oss kan du läsa SFI (Svenska för invandrare) på förmiddagar.

Du läser svenska på vår skolenhet på Scheelegatan 7 i Malmö. Vi ligger nära de kända matbutikerna Abdos Multifood och Lucu Food.

Hos oss blir du en del av en välkomnande folkhögskolemiljö. Vi undervisar i små klasser och anpassar utbildningen till dina förkunskaper och dina behov. Du kan läsa följande SFI-kurser hos oss:

Studieväg 2: kurserna 2B, 2C och 2D
Studieväg 2 vänder sig sig till deltagare som har avslutat grundskolan eller gymnasiet i hemlandet.

Studieväg 3: kurserna 3C och 3D
Studieväg 3 vänder sig till deltagare som har högre utbildning från sitt hemland eller är studievana.

Mer information om SFI hittar du på Skolverkets hemsida.

Du som vill läsa SFI vänder dig till vuxenutbildningen i din hemkommun. Anmälan till sfi gör du därför på ett Vägledningscentrum (VLC) eller liknande i din hemkommun. I Malmö finns VLC på Föreningsgatan 7a, nära Triangeln. Ta med legitimation, uppehållstillstånd eller bevis på registrerad uppehållsrätt. Meddela vid anmälan att du vill studera på Kvarnby folkhögskola.

Du som saknar personnummer kan läsa Svenska från dag ett istället. 

Läs vidare

När du är klar med SFI kan du läsa vidare hos oss. Vi erbjuder en Allmän kurs som riktar sig till dig som vill plugga svenska intensivt för att få grundläggande och/eller gymnasial behörighet. 

Har du en akademisk bakgrund? Då kan du läsa vår kurs i Svenska för utländska akademiker

Behöver du mer information? Är du intresserad av att besöka oss? Skicka ett mejl till oss.