Kuba – historia och samtid

Interaktiv distanskurs

Under numera tretton presidentadministrationer i USA har man spått den kubanska revolutionens snara fall, men det revolutionära Kuba har visat en otrolig förmåga till överlevnad och anpassning. Under COVID-pandemin har landets ekonomi varit nära kollaps och omfattande protester bröt ut under sommaren 2021. Hur är situationen på Kuba idag och hur ser stödet för revolutionen egentligen ut i dagens Kuba? 

Vi kommer att studera de konflikter, händelser och debatter som genom Kubas historia kommit att prägla landet och påverka dess vägval. Särskilt intressant i sammanhanget är Kubas relation med USA och hur USA:s 60-år långa blockad har påverkat och påverkar landet. 

Kursen ges helt på distans och förutsätter regelbunden tillgång till internet. Våra distanskurser är interaktiva. Alla deltagare förväntas aktivt delta i diskussioner och ingår dessutom i studiegrupper, som lätt ska kunna träffas ”irl” om möjligt. 

Kostnad och finansiering

Kursen är gratis. Kursen ger rätt till studiemedel för gymnasiala studier hos CSN. (OBS! Notera att du behöver läsa minst 50% under en termin, på en eller flera skolor, för att få studiemedel!)

 

Antagning

Du behöver ha kunskaper i engelska, eftersom viss litteratur och vissa filmer kommer att vara på engelska. Du behöver ha tillgång till dator.