Grundassistent

Vill du bli klar med grundskolan och jobba inom vård och omsorg?

Du kan bli klar med grundskolan och samtidigt få en bra introduktion till ett arbete inom vård och omsorg.

Du läser en Allmän kurs, vilket innbär att du kommer att läsa svenska som andraspråk, matematik, engelska samt samhällskunskap på heltid. Vårt mål är att  introducera dig till ett annat sätt att studera, i en lugn och trygg studiemiljö och ge dig en bra grund och de behörigheter som behövs för att läsa vidare i det svenska utbildningssystemet. Förutom dessa ämnen tillkommer ett antal vårdrelaterade ämnen som ska förbereda dig för vidare studier på en yrkesutbildning på gymnasienivå. Kursen inkluderar en praktikperiod på en arbetsplats inom branschen. 


Målet med kursen är att du ska bli klar med grundskolan, få en bra grund att stå på om du vill läsa vidare – och bra kontakter med framtida arbetsgivare. 

Kurstiden är ett läsår. Undervisningen sker på Scheelegatan 7 i Malmö. 

Antagning

Du måste ha läst grundlägganda svenska som andraspråk tidigare. Vår kurs är avsedd för dig som klarar av att studera på en nivå som motsvarar grundskolans årskurs 9.

Du måste komplettera din ansökan med ditt SFI-betyg samt tidigare betyg i ämnet grundläggande svenska som andra språk. 

Vi kommer att följa upp din ansökan med ett antagningssamtal. 

Kostnader och studiefinansiering

Vi tar ut en material- och programavgift på 500 kr/lärårn som finansierar en del studiematerial och gör att vi inte behöver ta ut särskilda avgifter till gemensamma utflykter etc. Avgiften ska betalas av alla som läser på Kvarnby folkhögskola.

Kursen berättigar till studiemedel för studier på grundläggande nivå.

Om du undrar över något är du välkommen att höra av dig till oss. Ring, skriv, mejla eller kom helt enkelt förbi och se för dig själv.